flag aScAgenda - Inštalácia programu

Program aScAgenda mi pri spustení hlási problém s inštaláciou. Čo mám robiť?

Program aScAgenda od verzie 2011 využíva systémovú knižnicu Microsoft .NET framework verziu 2.0 (alebo novšiu). Ak máte v počítači systém Windows Vista alebo Windows 7 (alebo novší), túto knižnicu určite v systéme už máte. Ak je však vo Vašom počítači nainštalovaný systém Windows XP (alebo starší), a nemáte zapnuté automatické aktualizácie, je potrebné túto knižnicu (MS .NET 2.0) doinštalovať.

Tento návod sa týka systémového hlásenia tohto typu (môže byť v jazyku systému - nielen po anglicky):

V bežnom prípade by malo stačiť nainštalovať tzv. CD verziu programu z adresy agenda.skoly.org/download/. Ak Vám však táto možnosť z akéhokoľvek dôvodu nevyhovuje (alebo zlyhala), je možné spomínanú systémovú knižnicu prevziať a nainštalovať z hociktorej z týchto adries (treba kliknúť na jednu z týchto dvoch liniek):
Prevziať zo stránky www.microsoft.com
Prevziať zo stránky agenda.skoly.org

Súbor treba otvoriť a spustiť, pokračovať podľa pokynov inštalátora.

Následne stačí v budúcnosti inštalovať iba update programu aScAgenda, resp. nechať program aScAgenda, aby sa sám priebežne aktualizoval.

Poznámka: v prípade pretrvávajúcich problémov nainštalujte novšiu podpornú knižnicu Microsoft .NET Framework 3.5


Tento článok mi pomohol Tento článok mi pomohol
Tento článok je nepochopiteľný Tento článok je nepochopiteľný
Hľadám niečo iné Hľadám niečo iné

Tento článok bol videný 22175 krát.22175 / 22175
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

previousarticle Naspäť na hlavnú stránku nextarticle